Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Druga runda pregovora o uspostavljanju Transportne unije Zapadnog Balkana

Objavljeno: 07.04.2009. 23:12 Autor: Naslovna strana
U okviru druge runde pregovora o uspostavljanju Transportne unije Zapadnog Balkana, danas je održan sastanak ministra saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija dr Andrije Lompara , direktora Direktorata za transport i energetiku Jonathan Scheela i direktora jedinice za međunarodne odnose u okviru Direktorata za transport i energetiku Francois Bergeota.

Razgovarano je o dosadašnjim reformskim procesima u svim oblastima saobraćaja i konstatovano da je Crna Gora ispunila sve predviđene obaveze na putu integracija, te da je u oblastima putne infrastrukture i željeznice korak ispred država u regionu.

Evropska delegacija najavila je snažniju podršku Crnoj Gori u vezi sa uključivanjem luka Crne Gore u evropske organizacije. Istaknut je i značaj regionalnog povezivanja u transportu na prostoru Zapadnog Balkana i najavljeno intenziviranje dijaloga na ministarskom nivou u cilju usklađivanja reformskih procesa u zemljama regiona.

Ministar Lompar susreo se i sa specijalnim savjetnikom Direktorata za transport i energetiku za oblast želejzničkog saobraćaja na Zapadnom Balkanu Eliom Cataniaom, koji je, obzirom da je Crna Gora u oblasti željezničkog saobraćaja napravila najveći iskorak u regionu, ponudio Crnoj Gori posebnu ulogu u promovisanju izabranog modela i stimulaciji ostalih država u regionu ka brzim reformama.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?