Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Lisabon: Ministar saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija Andrija Lompar učestvovao na Svjetskom forumu o politici telekomunikacija (WTPF)

Objavljeno: 24.04.2009. 01:04 Autor: Naslovna strana
U organizaciji Međunarodne Unije za telekomunikacije ITU i Vlade Portugalije, u Lisabonu je juče otvoren Svjetski forum o politici telekomunikacija (WTPF). Crnogorsku delegaciju je na tom skupu, kojem je prisustvovalo 880 učesnika, predvodio ministar saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija dr Andrija Lompar.

Kako je cilj Foruma bio postizanje koncenzusa velikog broja zainteresovanih strana, organizovan je dijalog na visokom nivou pod nazivom Suočavanje sa krizom. Dijalog je bio fokusiran na trenutnu finansijsku i ekonomsku krizu u oblasti telekomunikacija. Razmatrani su i problemi sa kojima se suočavaju proizvođači, operateri i vlade. Posebna pažnja posvećena je međunarodnim telekomunikacionim propisima koji olakšavaju globalnu interkonekciju. Zaključeno je da aktuelni globalni problemi iziskuju akciju na globalnom nivou. Posebno je naglašena potreba širokopojasnog pristupa internetu za čiju modernizaciju visoko razvijene zemlje kao što su Australija i Sjedinjene Američke Države već ulažu sredstva.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?