Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Druga runda pregovaračkog postupka za dodjelu koncesije za auto-put Bar - Boljare

Objavljeno: 24.05.2009. 17:43 Autor: Naslovna strana
Vladin pregovarački tim i hrvatski konzorcijum Konstruktor - prvorangirani ponuđač na tenderu za dodjelu koncesije za autoput Bar-Boljare, vodiće drugu rundu pregovoračkog postupka za dodjelu koncesije za autoput Bar-Boljare 25. i 26. maja u Splitu i u Zagrebu.

Obije strane su izrazile očekivanja da se ubrzo nakon druge runde može očekivati potpisivanje koncesionog ugovora. Pregovori treba da otklone i najmanje nedorečenosti u tekstu ugovora i tokom ovog procesa nije moguće unositi suštinske izmjene u njegov sadržaj. Inače, koncesioni ugovor je bio dostavljen svim ponuđačima tokom tenderskog procesa i svi su ga ocijenili kao kvalitetan dokument.

Podsjećamo da je prva runda pregovora održana u Podgorici krajem aprila. Nakon toga je uslijedila intezivna prepiska između Vladinog tima i konzorcijuma Konstruktor, kako bi se dogovoreni detalji ugradili u tekst predloga koncesionog ugovora.

Crnogorski pregovarački tim predvode ministar finansija i potpredsjednik Vlade dr Igor Lukšić, ministar saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija dr Andrija Lompar i ministar za ekonomski razvoj Branimir Gvozdenović. Pored njih, u timu su i članovi tenderske Komisije, a cio proces prati Međunarodna Finansijska Korporacija (International Finance Corporation), član Grupacije Svjetske banke i vodeći konsultant Vlade u Projektu autoputa Bar-Boljare.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?