Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ugovor o koncesiji za izgradnju autoputa Bar Boljare biće potpisan početkom juna u Podgorici

Objavljeno: 26.05.2009. 22:30 Autor: Naslovna strana
Nakon druge runde pregovora o odrednicama Ugovora o koncesiji za izgradnju autoputa Bar Boljare, koja je održana u protekla dva dana u Splitu i Zagrebu sa predstavnicima hrvatskog konzorcijuma na čelu sa splitskim Konstruktorom i Zagrebačke banke Uni Kredit Grup, najavljeno je da će Ugovor o koncesiji biti potpisan prvih dana juna u Podgorici.

Pošto je riječ o velikom i izuzetno značajnom Projektu za čiju realizaciju su zainteresovane dvije države, izvjesno je i zatvaranje finansijske konstrukcije, za šta je prema odredbama tenderske procedure ostavljen rok od šest mjeseci od potpisivanja Ugovora o koncesiji. Na kraju pregovora nagovješteno je da bi pripremni radovi za početak izgradnje autoputa mogli početi već na jesen.

Crnogorsku delegaciju na čelu sa ministrima dr Igorom Lukšićem i dr Andrijom Lomparom, danas je tim povodom primio ministar finansija Hrvatske Ivan Šuter.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?