Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija Andrija Lompar primio grčku privrednu delegaciju, koju su činili članovi Restis Grupe

Objavljeno: 28.05.2009. 19:52 Autor: Naslovna strana
Ministar saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija dr Andrija Lompar primio je danas grčku privrednu delegaciju, koju su činili članovi Restis Grupe. Restis Grupa je izrazila zainteresovanost za proces restruktuiranja Montenegro Airlinesa, kao i mogućnost otvaranja novih avio linija, koje bi se saobraćale tri puta sedmično na relaciji Tel Aviv Rodos - Atina Podgorica.

Linije bi bile redovne i intenzivirane u toku ljetnje turističke sezone, čime bi se postigla bolja povezanost Crne Gore i evropskih destinacija. Posebna pažnja bila je usmjerena i na razvoj poslova održavanja i popravke aviona u blizini crnogorskih aerodroma, za koje su grčki investitori pokazali veliko interesovanje, budući da ekonomska, politička i razvojna otvorenost Crne Gore sve više privlači strane investitore.

Predsjednik Restis Grupe je i poznati brodovlasnik, pa je razgovor bio usmjeren i na mogućnost obnavljanja crnogorske pomorske flote.

Viktor Restis, vlasnik grupe, poznati je grčki biznismen koji ima djelove u bankarstvu, osiguranju, avijaciji i energiji širom svijeta.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?