Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija dr Andrija Lompar, primio ambasadora Narodne Republike Kine, g-dina Li Manchanga

Objavljeno: 29.06.2009. 22:40 Autor: Naslovna strana
Ministar saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija dr Andrija Lompar, primio je danas ambasadora Narodne Republike Kine, g-dina Li Manchanga. Cilj posjete je inteziviranje bilateralnih odnosa između Crne Gore i Kine, za koje po ocjeni oba zvaničnika, postoje realne mogućnosti za dalje jačanje u svim oblastima. Ambasador je ministra upoznao sa interesovanjem velikog broja kineskih kompanija, koje su spremne da ulažu i sarađuju sa crnogorskim preduzećima iz resora saobraćaja. Po njegovim riječima , već su održani pregovori sa predstavnicima Željezničkog prevoza Crne Gore, koji imaju u planu kupovinu pet lokalnih vozova. Kineski privrednici spremni su da po povoljnim uslovima, ponude kupovinu traženih vozova, u slučaju da oni ispunjavaju potrebne karakteristike i standarde Evropske Unije kojih se Crna Gora pridržava.

Budući da Kina važi za zemlju sa značajnom pomorskom istorijom, bilo je riječi i o mogućnostima saradnje i na tom polju.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?