Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predstavnici Ministarstva saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija, učestvovali u Moskvi na dvodnevnom sastanku Mješovite komisije na nivou delegacija Crne Gore i Ruske Federacije, u oblasti međunarodnog drumskog prevoza

Objavljeno: 07.07.2009. 17:17 Autor: Naslovna strana
U Moskvi je, u organizaciji Ministarstva transporta Ruske Federacije i Ministarstva saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija Crne Gore, održan dvodnevni sastanak Mješovite komisije na nivou delegacija Crne Gore i Ruske Federacije u oblasti međunarodnog drumskog prevoza putnika i tereta. Delegaciju je sa crnogorske strane predvodila pomoćnik ministra za drumski, vazdušni saobraćaj i puteve, Mirel Radić-Ljubisavljević, a sa ruske Starovoitov Oleg Igorevič, direktor drumskog odjeljenja za međunarodni transport putnika i tereta iz Ministarstva transporta Ruske Federacije.

Na pomenutom sastanku usaglašen je Sporazum između Vlade Crne Gore i Ruske Federacije o prevozu putnika i tereta u međunarodnom drumskom saobraćaju i parafiran je Protokol sa sastanka delegacija Crne Gore i Ruske Federacije o međunarodnom drumskom saobraćaju.

Potpisivanje sporazuma očekuje se u najskorije vrijeme na nivou dviju Vlada.

Sporazum predstavlja izraz suvereniteta obje države u oblasti drumskog saobraćaja i promoviše najnovije trendove iz oblasti transportne politike. Sporazumom je predviđeno oslobađanje od dozvola za prevoz tereta u tranzitu, kao i oslobađanje od naplate naknada za korišćenje puteva čime bi se smanjili troškovi prevoza i administrativne barijere u međunarodnom prevozu.

Delegacije su se dogovorile da je neophodno da i crnogorski i ruski prevoznici poštuju sva pravila koja su na snazi, a posebno propise vezane za bezbjednost saobraćaja, radnog vremena, odmora i vožnje vozača, kao i zaštitu životne sredine kroz unapređenje standarda motornih vozila.
Obostrano je konstatovano da postoji prostor i potencijal za unapređenje međusobne saradnje i poboljšanje trgovinske razmjene čiji je preduslov savremeno organizovan međunarodni prevoz.

Pregovori između delegacija Crne Gore i Ruske Federacije protekli su u prijateljskoj i konstruktivnoj atmosferi.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?