Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija dr Andrija Lompar, primio predstavnike privredne delegacije Republike Kine

Objavljeno: 27.07.2009. 22:38 Autor: Naslovna strana
Danas je u Ministarstvu saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija održan sastanak sa privrednicima delegacije Kine. Sastanku su prisustvovali predstavnici Kineske banke i njihovih vodećih kompanija iz oblasti željeznice i brodarstva.

Delegacija je stigla u Crnu Goru na poziv Ambasadora Narodne Republike Kine, g-dina Li Manchanga koji je u ranijim susretima sa ministrom dr Andrijom Lomparom, pokazao spremnost kineske vlade da pomogne prijateljskim zemljama u ekonomskom razvoju. Tom prilikom razmatrane su mogućnosti rehabilitacije pomorstva i željeznice, koji su od strane ministra saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija dr Andrije Lompara prepoznati kao najprioritetniji projekti. Vlada Narodne Republike Kine u okviru pomoći prijateljskim zemljama, ponudila je Crnoj Gori kredit sa izuzetno povoljnim kamatnim stopama, kao i kupovinu određenih brodova i putničkih garnitura za željeznicu, pa su tim povodom sastanku prisustvovali i predstavnici Željeznčkog prevoza i Crnogorske plovidbe.

U slučaju da pripremljene ponude zadovolje potrebne tehničke kvalifikacije koje će naši inženjeri razmatrati ovih mjeseci, Vlada će ući u pregovore za aplikaciju kredita.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?