Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija dr Andrija Lompar primio je danas predstavnike Sindikata Luke Bar

Objavljeno: 30.07.2009. 00:02 Autor: Naslovna strana
U Ministarstvu saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija danas je održan sastanak sa predsjednikom Odbora direktora, izvršnim direktorom i predstavnicima Sindikata Luke Bar AD u vezi procesa restrukturiranja te kompanije. Do susreta je došlo na inicijativu predstavnika Sindikalne organizacije, koji su zbog nedovoljne informisanosti i protivrječnih informacija o procesu restrukturiranja odlučili da pomoć potraže u resornom Ministarstvu.

U tročasovnoj raspravi pokušali su se pronaći modeli za prevazilaženje trenutne situacije. Sindikat je svoj zahtjev iskristalisao u formi da je reforma restrukturiranja vođena bez ikakvih razjašnjenja, davanjem kontradiktornih informacija od strane Menadžmenta, pa u tom smislu traži odlaganje Odluke o podjeli kompanije koja je planirana da se donese na Skupštini akcionara 31. jula 2009. godine. Odluka bi se odložila na period od mjesec dana, pri čemu bi se to vrijeme iskoristilo za upoznavanje radnika sa planiranim transformacijama, kako bi im se pružila prilika da daju svoje mišljenje i komentare u odnosu na izabrani model transformiranja.

Tim povodom dogovoreno je da predstavnici Sindikata dostave Ministarstvu pismeni zahtjev sa svojim predlozima, kao zaključak sa ovog sastanka, kako bi ministar dr Andrija Lompar za sjutrašnju sjednicu Vlade imao priliku da dobije izjašnjavanje Vlade u odnosu na njihov predlog.

Ministarstvo saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija obavezalo se da će radnicima dati svu potrebnu dokumentaciju, kako bi se što bolje upoznali sa procesom restrukturiranja i dali svoje mišljenje o modelu.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?