Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija Andrija Lompar primio ambasadora Republike Kipar Homera Mavromatisa

Objavljeno: 11.09.2009. 19:41 Autor: Naslovna strana
Ministar saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija dr Andrija Lompar primio je danas ambasadora Republike Kipar Homera Mavromatisa. Na sastanaku je je bilo riječi o o mogućoj saradnji između Crne Gore i Kipra, kao i pitanjima podrške Kipru u rukovodeća tijela Međunarodne pomorske organizacije (IMO). Ambasador je izrazio posebno interesovanje za pomorstvo koje u Crnoj Gori predstavlja tradiciju dugu skoro sto pedeset godina. Crnogorska pomorska škola po ocjeni ambasadora jedna je od najkvalitetnijih u Evropi, što naše pomorce svrstava u red najtraženijih.

Osim pomorstva ministar je ambasadora upoznao i sa stanjem u avio saobraćaju kao i zakonskom regulativom. Bilo je riječi i o mogućnostima bolje vazdušne povezanosti Kipra i Crne Gore, uvođenjem direktne avio linije.

Dogovoreno je da se u narednom periodu intezivira saradnja boljim bilateralnim odnosima koji bi uticali na prosperitet građana obje zemlje. Ambasador je u ime svoje Vlade pozvao ministra da krajem novembra bude gost ministarske konferencije posvećene pomorstvu koja se ove godine organizuje na Kipru.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?