Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Ministar saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija dr Andrija Lompar učestvovaće na konferenciji u Napulju TEN-T dani 2009: Budućnost Transevropskih transportnih mreža: izgradnja mostova između Evrope i njenih susjeda

Objavljeno: 20.10.2009. 21:04 Autor: Naslovna strana
Delegacija Crne Gore, koju predvodi ministar saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija dr Andrija Lompar, učestvovaće 21. i 22. oktobra 2009. u Napulju na ministarskoj konferenciji TEN-T dani 2009: Budućnost Transevropskih transportnih mreža: izgradnja mostova između Evrope i njenih susjeda. Tokom konferencije, održaće se i dvodnevni XXI sastanak Nadzornog odbora u okviru Memoranduma o razumijevanju za razvoj osnovne regionalne transportne mreže u Jugoistočnoj Evropi, u kojem je Crna Gora punopravna članica.

Cilj konferencije je da zemlje učesnice daju prvi nacrt zajedničkih prioriteta planiranih do 2020. godine. Konferencija će doprinijeti da se učini korak dalje sa pregledom TEN-T politike, koja je pokrenuta početkom 2009. godine, sa ciljem revizije smjernica Transevropske transportne mreže.

Za Crnu Goru ova konferencija ima poseban značaj, jer predstavlja odličnu priliku da naša zemlja, kao buduća članica Evropske unije, prezentira svoj stav o vođenju razvojne politike u saobraćaju, kao i inkorporiranosti saobraćajne mreže. Ministar Lompar obavijestiće učesnike konferencije o razvojnim prioritetima Crne Gore u oblasti saobraćaja, kao i njenu korelaciju sa razvojem TEN-T. Ministar će imati i bilateralne susrete sa zainteresovanim zemljama povodom trenutnog statusa realizacije projekta dva autoputa u Crnoj Gori: Bar - Boljare i Jadransko-Jonski autoput.

Konferencija će biti organizovana na visokom nivou i pored međunarodnih organizacija, prisustvo je do sada potvrdilo oko 30 ministara transporta iz zemalja Evropske unije, kao i ministri Hrvatske i Turske.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?