Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Napulj: Ministar saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija Andrija Lompar učestvovao na konferenciji : Budućnosti transevropske saobraćajne mreže, izgradnja mostova između Evrope i njenih susjeda

Objavljeno: 22.10.2009. 22:51 Autor: Naslovna strana
Ministar saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija dr Andrija Lompar učestvovao je u radu konferencije Budućnost transevropske saobraćajne mreže, izgradnja mostova između Evrope i njenih susjeda, koja je danas održana u Napulju, u organizaciji Evropske komisije i italijanskog Ministarstva transporta.

Ministar Lompar je na ministarskoj sjednici prezentirao prioritete Crne Gore u oblasti saobraćaja do 2020. godine. U tom kontekstu, upoznao je prisutne sa planiranim aktivnostima iz resora saobraćaja - izgradnjom autoputa Bar-Boljare, kao i sa procesom restrukturiranja Željeznice i Luke Bar. Učešće našeg predstavnika na konferenciji smatra se izuzetno bitnim, budući da Evropska Unija ulaže 500 miliona u projekte saobraćajne infrastrukture širom Evrope, što predstavlja vitalni dio odgovora Komisije na postojeću ekonomsku krizu.

Transport igra centralnu ulogu u ekonomiji, tako da se poboljšanje putne infrastrukture smatra neophodnim, jer djeluje kao katalizator za povećanje privredne aktivnosti. Po ocjeni učesnika, promet putnika i roba između zemalja članica udvostručiće se do 2020. godine, što zemljama koje nemaju modernizovanu saobraćajnu mrežu predstavlja otežavajuću okolnost i ogromne investicije.

Ministar Lompar će se sjutra susresti sa privrednicima Italije, zainteresovanim za učešće na Tenderu za Luku Bar.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?