Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija dr Andrija Lompar održao sastanak sa ambasadorom Republike Italije i predstavnicima Vlade Republike Italije

Objavljeno: 28.10.2009. 19:29 Autor: Naslovna strana
Ministar saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija dr Andrija Lompar primio je danas italijanskog ambasadora Sergia Barbantia i predstavnike Vlade Republike Italije Giuseppe Pizza i Senatora Salvatore Laura. Senator Laura je vlasnik Laura shipping grupe jedne od prestižnijih brodarskih kompanija u Italiji. Sastanak je održan kao priprema za susret ministra Lompara sa ministrom Republike Italije Alterom Matteoliem koji je najavljen početkom decembra u Rimu.

Na ministarskoj konferenciji koja je održana u Napulju 21. i 22. oktobra dogovoreno je da se ministar Lompar u decembru sastane sa ministrom Matteoliem i da tom prilikom pripremi set projekata na koje bi se javili italijanski preduzetnici. Ti projekti bi bili: Novi pomorski pravci koji bi pored Barija povezivali Crnu Goru i sa Trstom i Venecijom, dokapitalizacija Barske Plovidbe, restrukturiranje i privatizacija Luke Bar kao i Brodogradilišta Bijela.

Ministar Lompar je govorio i o drugim važnim projektima kao što su rekonstrukcija pruge Beograd-Bar i izgradnja autoputa Bar-Boljare. Italijani su pokazali posebnu zainteresovanost za kompanije Barska Plovidba i Brodogradilište Bijela, o čemu će biti više riječi u oviru sastanka ministra Lompara i ministra Matteolia u decembru.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?