Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Održan dvodnevni seminar na temu Upravljanje brodskim balastnim vodama

Objavljeno: 13.11.2009. 23:14 Autor: Naslovna strana
Ministarstvo saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija, u saradnji sa International Maritime Organization (IMO) i REMPEC (Regional Marine Pollution Emergency Response), organizovalo je dvodnevni seminar, 10. i 11. novembra, na temu Upravljanje brodskim balastnim vodama, na kojem su uzeli učešće svi akteri iz oblasti pomorstva i zaštite životne sredine u Crnoj Gori, kao i eksperti iz Republike Hrvatske i Republike Slovenije.

Cilj ovog seminara bilo je jačanje opšte svijesti, o problematici balastnih voda, a sve to u skladu sa zahtjevima GloBallast Partnership programa, kao i upoznavanje javnosti sa tekstom Predloga zakona o zaštiti mora od zagađenja sa brodova. Globallast partnership je petogodišnji projekat koji je pokrenula Međunarodna pomorska organizacija (IMO) s ciljem pomoći državama u pripremi primjene međunarodnih standarda u upravljanju balastnim vodama.

Na seminaru su predložene smjernice za donošenje Nacionalne strategije za upravljanje balastnim vodama.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?