Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Održana I sjednica Savjeta za vode Vlade Crne Gore

Objavljeno: 29.02.2008. 23:48 Autor: Naslovna strana
Danas je u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede održana I sjednica Savjeta za vode Vlade Crne Gore. Na sjednici je konstatovano da su Odlukom Vlade o osnivanju Savjeta za vode, od 01.11.2008. godine, u Savjet imenovani:
Za prеdsјеdnika: dr Mihailo Burić, profesor na Filozofskom fakultetu u Nikšiću.
Za člаnоve:
1. Dr Mićko Radulović, profesor na Građevinskom fakultetu u Podgorici;
2. Dr Branko Radojičić, profesor na Filozofskom fakultetu u Nikšiću;
3. Dr Anđelko Lojpur, profesor na Ekonomskom fakultetu u Podgorici;
4. Dr Vineta Vuksanović, profesor na Medicinskom fakultetu u Podgorici;
5. Nikola Spahić, koordinator projekta Svjetske banke Integralno upravljanje slivovima Tare i Lima;
6. Đuro Karanikić, sekretar Sekretarijata za uređenje prostora, komunalno- stambene poslove i zaštitu životne sredine Opštine Bar;
7. Milan Bulatović, predsjednik Udruženja vodovoda Crne Gore;
8. Olga Nikčević, izvršni direktor Centra za zaštitu potrošača;
9. Dušan Pavićević, izvršni direktor NVO Fondas;
10. Luka Mitrović, direktor Hidrometeorološkog zavoda Crne Gore.
Za svog sekretara Savjet je izabrao Miodraga Radunovića, dipl. pravnika, savjetnika ministra u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Pored organizacionih pitanja, na sjednici, Savjet je posebnu pažnju posvetio dogovoru oko svojih budućih aktivnosti, koji će po usvojenoj metodologiji, za narednu sjednicu, biti pretočen u Okvirni program rada Savjeta. Predviđeno je da u Program rada uđu sva aktuelna pitanja od značaja za upravljanje vodama, a prije svega davanje mišljenja u vezi sa daljom dogradnjom našeg zakonodavno-pravnog sistema, pripremom i realizacijom programsko- planskih dokumenata, učešća i edukacije javnosti u oblasti voda i davanje predloga od značaja za unaprjeđenje stanja u oblasti voda. S tim u vezi, ocijenjeno je da se, s obzirom na personalni sastav i strukturu Savjeta, može s pravom očekivati stručan i izbalansiran pristup (sa više adresa) u zauzimanju stavova i donošenju odluka, što će uz sabiranje postojećih kadrovskih kapaciteta i pružanje dodatne energije sasvim sigurno pozitivno uticati da buduće odluke u ovoj oblasti budu naučno i stručno utemeljene.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?