Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Utvrđen Nacrt zakona o morskom ribarstvu i marikulturi

Objavljeno: 08.07.2008. 18:49 Autor: Naslovna strana
Vlada Crne Gore je, na sjednici od 03. jula 2008. godine, na predlog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, utvrdila Nacrt zakona o morskom ribarstvu i marikulturi sa Programom javne rasprave.

Predloženi Nacrt zakona o morskom ribarstvu i marikulturi je podrška Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u realizaciji osnovnih ciljeva Strategije razvoja ribarstva u interesu održivog korišćenja ribljih resursa. Donošenje ovog pravnog dokumenta predstavlja dio procesa pridruživanja Evropskoj Uniji kako bi se važeći Zakon o morskom ribarstvu iz 2003. godine uskladio sa pravnom praksom Zajedničke ribarske politike EU, posebno u dijelu upravljanja živim resursima mora sa propisivanjem procedura za izradu i donošenje planova upravljanja u ribarstvu. Predloženim zakonskim rješenjima na bolji način se utvrđuju mjere zaštite, očuvanja i unapređivanja ribljeg fonda kao i organizacija tržišta ribom i ribljim proizvodima i intervencije na tržištu ribe i ribljih proizvoda.
Shodno Programu javne rasprave, objavljivanjem na web sajtu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede (07. jula 2008.godine) počela je javna rasprava o ovom dokumentu i trajaće 60 dana.
Javna rasprava se organizuje na sledeći način: putem web sajta Ministarstva i u formi tri okrugla stola koji će se organizovati u Baru, Kotoru i Herceg Novom. O datumu održavanja okruglih stolova blagovremeno ćete biti obaviješteni.
Pozivaju se Udruženja ribara i marikulturista, zadruge i drugi predstavnici nevladinog sektora, privredna društva i preduzetnici koji se bave ribolovom i marikulturom, sportsko ribolovni klubovi, naučno obrazovne i druge institucije iz sektora morskog ribarstva, opštinske službe i druge Vladine institucije i tijela koja su direktno ili indirektno vezani za sektor ribarstva, lica koja učestvuju u prometu i ispitivanju zdravstvene ispravnosti i kontroli svježe ribe i ribljih proizvoda da učestvuju u javnoj raspravi i da sve svoje eventualne primjedbe, sugestije, komentare i prijedloge vezane za Nacrt Zakona o morskom ribarstvu i marikulturi dostave ovom Ministarstvu najkasnije do 07. septembra 2008.godine.
Nacrt zakona je objavljen na web-sajtu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede www.minpolj.vlada.cg.yu.
Sve primjedbe i sugestije mogu se dostaviti na sledeću adresu:
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede
Rimski trg br 46
Podgorica
Ili na fax: 081 234 306 odnosno e-mail: pavlovics@mn.yu i slavica.pavlovic@gov.me.


Ovdje možete preuzeti tekst Nacrta zakona o morskom ribarstvu i marikulturi...Download
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?