Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Peta regionalna izložba priplodne stoke Polimlje 2008

Objavljeno: 03.10.2008. 18:31 Autor: Naslovna strana

U Beranama će se 5. oktobra 2008, u organizaciji Službe za selekciju stoke (regionalni centri Berane i Bijelo Polje), održati Peta regionalna izložba priplodne stoke Polimlje 2008, za odgajivače priplodnih krava, ovaca i koza sa područja beranske, bjelopoljske, rožajske, andrijevičke i plavske opštine, kao i za odgajivače ovaca sa područja mojkovačke i kolašinske opštine. Pokrovitelj ove, kao i svih dosadašnjih izložbi je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Crne Gore.
Uspješnim organizovanjem prethodne četiri regionalne izložbe u Beranama, stvaraju se uslovi da ova manifestacija postane tradicionalna. Učešće poljoprivrednika, broj i kvalitet priplodnih grla, te odziv posjetilaca iz čitave Crne Gore na dosadašnjim izložbama, bili su najbolja potvrda organizovanja ove manifestacije.
Dosadašnje izložbe predstavljale su nemjerljiv doprinos razvoju takmičarskog duha među odgajivačima kvalitetne priplodne stoke i bile su odlična prilika da se sagleda dostignuti stepen u razvoju stočarstva na ovom području. Nema sumnje da će Peta izložba biti korak dalje u tom pravcu, budući da vlada veliko interesovanje stočara da izlože svoja najbolja grla. Sigurno je da će i ova izložba, kao i prethodne, značiti popularizaciju gajenja kvalitetne priplodne stoke i predstavljati pravi ugođaj za ljubitelje lijepih grla i znatiželjne posjetioce.
Izložba će biti održana na Aerodromu u Beranama, sa početkom u 12,00 sati.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?