Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Budva: Govor ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Milutina Simovića na otvaranju 35. Sajma ishrane

Objavljeno: 18.03.2009. 17:39 Autor: Naslovna strana
Mr Milutin Simović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi CG


35 SAJAM ISHRANE
Budva, 18-21.mart 2009.


Poštovani izglagači, dame i gospodo

Čast mi je i zadovoljstvo da u ime Vlade Crne Gore otvorim 35 Sajam ishrane i da svim učesnicima poželim prijatan i uspješan boravak u Budvi i Crnoj Gori.

I ovaj put broj izlagača, značajno medjunarodno učešće, kvalitet organizacije, nove sajamske manifestacije govore da Budvanski sajam opravdava svoju pripadnost prestižnoj medjunarodnoj porodici sajmova.

Ovaj put umjesto uobičajenih govora odlučio sam se za 5 poruka, jer moramo svi i vrijeme i energiju i rad i kreativnost i znanje usmjeravati u konkretne akcije. To će biti uslov da amortizujemo negativne efekte svjetske ekonomske krize.

Prva poruka:
I u vremenu svetske ekonomske krize poljoprivredni sektor i proizvodnja hrane imaju posebnu šansu. Iskoristimo je!

Druga poruka:
Uspostavimo čvršću vezu izmedju pojedinih sektora. Povežimo sektor turizma i sektor poljoprivrede. Sektor trgovine neka bude most. Budimo medjusobno solidarni, povežimo se i medjusektorski pomognimo se.

Treća poruka:
Svi medjunarodni sporazumi koji garantuju i obavezuju uspostavljanje slobodnog protoka roba moraju se dosledno poštovati. Svjetska ekonomska kriza ne može niti smije biti povod uspostavljanja novih barijera i sofisticiranog protekcionizma. To važi jednako i za jake i za manje razvijene ekonomije. Ne dozvolimo da takvi pokušaji zatvaranja u nacionalne ekonomije izbrišu sve dostignute domete integracionih procesa.

Četvrta poruka:
Neka radi svako svoj posao. Neka država kreira povoljan sistemski ambijent, a privreda neka jača svoju konkurentnost, uspostavljajući još intezivniji dijalog i jačajući već uspostavljeno partnerstvo. Razvijajmo dodatno dijalog izmedju socijalnih partnera: države, sindikata i poslodavaca. Zajedno do cilja!

Peta poruka:
Nastavimo! Nastavimo sa reformama, sa privlačenjem novih investicija, nastavimo sa otvaranjem novih radnih mjesta, sa dostizanjem boljeg kvaliteta života, nastavimo svi zajedno do dostizanja evropskih standarda. Pregaocima Bog daje mahove!

Živjeli i hvala vam.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?