Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Utvrdjen Nacrt zakona o alkoholnim pićima s Programom javne rasprave

Objavljeno: 01.06.2009. 22:00 Autor: Naslovna strana
Vlada Crne Gore je, na sjednici održanoj 28. maja 2009. godine, na predlog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, utvrdila Nacrt zakona o alkoholnim pićima, s Programom javne rasprave.

Ovim zakonom će se na cjelovit i jedinstven način urediti proizvodnja i promet alkoholnih pića.

Donošenje ovog pravnog dokumenta proisteklo je iz potrebe usaglašavanja propisa iz ove oblasti sa propisima Evropske unije, naročito u pogledu definisanja, opisivanja, deklarisanja i geografskih oznaka alkoholnih pića.

Uspostavljanjem i vođenjem propisanih registara i evidencija obezbijediće se baza podataka na osnovu koje je moguće pratiti stanje u proizvodnji i prometu alkoholnih pića, kako u pogledu raspoloživih sirovina, tako i gotovih proizvoda.

Predložena zakonska rješenja posebno će doprinijeti postizanju višeg nivoa zaštite potrošača, sprečavanju nelegalne proizvodnje i prometa alkoholnih pića, kao i omogućiti praćenje puteva alkohola, čime se garantuje porijeklo i kvalitet proizvoda.

Javna rasprava će trajati 30 dana, od dana objavljivanja teksta Nacrta zakona na sajtu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Javna rasprava će biti sprovedena preko sajta Ministarstva i u formi dva okrugla stola, koji će se organizovati u Podgorici i Bijelom Polju.

O datumima održavanja okruglih stolova blagovremeno će biti obaviješteni udruženja proizvođača, privredna društva, naučno-istraživačke i obrazovne institucije, opštinske službe i druga ministarstva i institucije, koje su direktno ili indirektno vezane za sektor alkoholnih pića.

Svi zainteresovani će svoja mišljenja, primjedbe i sugestije moći da dostave u pisanoj ili elektronskoj formi Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, na adresu:

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede
Rimski trg 46
81000 Podgorica
fax: 020/ 234 306
e-mail: radana.damjanovic@gov.me



Ovdje možete preuzeti Nacrt zakona o alkoholnim pićima.Download
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?