Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje Ministarstva pravde

Objavljeno: 31.10.2008. 20:10 Autor: Naslovna strana
Komitet Savjeta Evrope za efikasnost pravosuđa CEPEJ objavio je Izvještaj o efikasnosti i kvalitetu pravosudnih sistema u Evropi (European judicial systems Edition 2008 (data 2006): Efficiency and quality of justice), čijoj je izradi Crna Gora, kao najmlađa članica Savjeta Evrope, dala puni doprinos.

Riječ je o dokumentu koji pruža detaljnu sliku o postojećem stanju evropskih pravosudnih sistema, ali i identifikuje glavne trendove i inicirane procese reformi.

U procesu evaluacije, na osnovu koga je sačinjen Izvještaj CEPEJ-a, učestvovalo je 45 zemalja članica Savte Evrope. Na osnovu sadržanih podataka za 2006. godinu, CEPEJ može predložiti konkretna rješenja za procjenu i poboljšanje kvaliteta i efikasnosti pravosuđa u odnosu na 800 miliona građana Evrope.

Ovaj dokument može biti od koristi, kako pravnim stručnjacima, naučnicima i istraživačima, tako i svim zainteresovanim građanima, pružajući vrijedne informacije, otvarajući nova pitanja, i dajući sugestije od izuzetne važnosti za proces reforme crnogorskog pravosuđa.

Izvještaj se nalazi na internet stranicama CEPEJ-a: http://coe.int/cepej i http://www.coe.int/t/dg1/legalcooperation/cepej/evaluation/2008/Rapport2008 en.pdf
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?