Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Lista kandidata iz Crne Gore za sudiju Evropskog suda za ljudska prava prošla proceduru u radnoj grupi Komiteta ministara Savjeta Evrope za ljudska prava

Objavljeno: 01.02.2008. 21:28 Autor: Naslovna strana
Predlog liste kandidata iz Crne Gore za izbor sudije Evropskog suda za ljudska prava Savjeta Evrope razmatran je na sjednici radne grupe Komiteta ministara za ljudska prava (GR-H), održanoj 29. januara 2008. godine, nakon čega je donesen zaključak da se lista proslijedi Komitetu ministara na dalju proceduru, da bi se 06. februara 2008. ta tačka našla na dnevnom redu 1017. sjednice ovog tijela.

Podsjećamo da je Vlada Crne Gore na sjednici od 27. decembra 2007. godine utvrdila listu od tri kandidata za izbor sudije Evropskog suda za ljudska prava, na kojoj se nalaze: mr Vesna Čejović, Darko Ćurić i dr Nebojša Vučinić.

Sekretarijat Komiteta ministara očekuje da će, paralelno sa procedurom u Komitetu ministara, Parlamentarna skupština Savjeta Evrope planirati ovu tačku dnevnog reda za sljedeću sjednicu Biroa Parlamentarne skupštine, odnosno za prvu narednu sjednicu njenog Potkomiteta za ljudska prava.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?