Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Ministar pravde Miraš Radović i izvršni direktor Fondacije za stipendiranje Roma Aleksandar Zeković potpisaće Memorandum o razumijevanju i saradnji

Objavljeno: 25.03.2008. 23:35 Autor: Naslovna strana
Ministar pravde Miraš Radović i izvršni direktor Fondacije za stipendiranje Roma Aleksandar Zeković potpisaće u srijedu, 26. marta 2008. godine, Memorandum o razumijevanju i saradnji, u cilju sveukupnog poboljšanja položaja Roma i Egipćana u Crnoj Gori i jačanja pozicije Crne Gore u procesu stabilizacije i pridruživanja Evropskoj uniji.

Momorandum obuhvata saradnju u promovisanju zakonskih i drugih pravnih rješenja o ljudskim pravima i osnovnim slobodama, reformi pravosuđa, dostupnosti i povjerenju u pravosudne organe i o informisanosti romsko-egipćanske populacije o pravnom sistemu države. Memorandumom je predviđena i edukacija o toku i suštini sudskog procesa, kao i unapređenje međusobe informisanosti i komunikacije u procesu izrade različitih strategija, studija, zakonskih i drugih rješenja koja se direktno ili posredno odnose na romsko-egipćansku populaciju. U tom procesu posebno će se voditi računa o romskim kadrovskim potencijalima, kao i obrazovanju, stručnom osposobljavanju i zapošljavanju kvalifikovanog romskog kadra.

Potpisivanju Memoranduma prisustvovaće Romkinja i student prava Anita Zećiri, koja će biti prvi stipendista Ministarstva pravde.

Memorandum će biti potpisan u kabinetu ministra pravde, u 11,00 sati.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?