Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar pravde Miraš Radović primio šefa Delegacije Evropske Komisije u Crnoj Gori Leopolda Maurera

Objavljeno: 23.04.2008. 00:00 Autor: Naslovna strana
Ministar pravde Crne Gore Miraš Radović, primio je danas šefa Delegacije Evropske komisije u Crnoj Gori Leopolda Maurera.

Ambasador Maurer je čestitao na formiranju Sudskog savjeta i poželio uspješan rad tom tijelu. U razgovoru se osvrnuo i na zadatke Delegacije Evropske komisije u Crnoj Gori, uz konstataciju da je praćenje reforme pravosuđa prioritet Delegacije i najavio skori dolazak pravnih eksperata iz Brisela, koji su spremni da pomognu Ministarstvu pravde u naporima na uspostavljanju samostalnog, nezavisnog i efikasnog pravosudnog sistema u Crnoj Gori.

Ministar Radović je informisao ambasadora Maurera o reformi crnogorskog pravosuđa, izražavajući zadovoljstvo početkom rada Sudskog savjeta i donošenjem i pripremom reformskih zakona u oblasti organizacije i načina rada pravosudnih organa. Ministar Radović je zahvalio gospodinu Maureru na dosadašnjoj pomoći Evropske komisije u naporima na uspostavljanju nezavisnog i efikasnog pravosuđa i istakao potrebu za sve tješnjom i intenzivnijom saradnjom Ministarstva pravde i delegacije Evropske komisije u Crnoj Gori.

Na sastanku je obostrano ocijenjeno da brzina savlađivanja reformskih procesa u oblasti pravosuđa, utiče na dinamiku integracija Crne Gore u Evropsku Uniju.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?