Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: U Bijelom Polju održan okrugli sto o Nacrtu zakonika o krivičnom postupku

Objavljeno: 08.05.2008. 02:09 Autor: Naslovna strana
Tužilačka istraga nema alternativu i Nacrt zakonika o krivičnom postupku, koji unosi tu novinu, je dobar tekst i kvalitetna osnova za izradu Predloga zakonika o krivičnom postupku. To je ocijenjeno na javnoj raspravi održanoj danas u hotelu "Bijela rada" u Bijelom Polju, u organizaciji Ministarstva pravde Crne Gore, uz podršku Programa za razvoj UN-a (UNDP) i Evropske organizacije za bezbjednost i saradnju (OSCE).

Nakon okruglih stolova u Podgorici i Kotoru, organizovanih za centralnu regiju i Primorje, današnja, inače najposjećenija diskusija od početka javne rasprave o Nacrtu ZKP-a, okupila je zainteresovane subjekte sa područja Bijelog Polja, Berana, Andrijevice, Pljevalja, Žabljaka, Šavnika, Mojkovca, Kolašina, Plava i Rožaja.

Raspravu su otvorili Miraš Radović, ministar pravde u Vladi Crne Gore i Sandra Horina, menadžer programa za vladavinu prava i ljudska prava Misije OSCE u Crnoj Gori. Nove ključne odredbe Nacrta zakonika o krivičnom postupku predstavio je prof.dr Drago Radulović, profesor Pravnog fakulteta u Podgorici I predsjedavajući radne grupe za izradu Nacrta ZKP-a, dok je o finansijskim implikacijama uvođenja novog zakonika govorio Milan Prebiračević, ekspert Misije OEBS-a u Crnoj Gori.

Dajući svoj doprinos poboljšanju Nacrta zakonika o krivičnom postupku, učesnici okruglog stola gotovo jednoglasno su podržali koncept tužilačke istrage, koja predstavlja glavnu novinu predviđenu ovim nacrtom.

Javna rasprava o Nacrtu zakonika o krivičnom postupku počela je 26. marta i završava se 10. maja 2008. godine, nakon čega slijedi razmatranje predloga i sugestija i izrada Predloga zakonika o krivičnom postupku.

Predlog ZKP-a biće dostavljen Vladi na utvrđivanje, zajedno sa Izvještajem sa javne rasprave.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?