Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Ministar pravde Miraš Radović potpisaće Pismo o namjerama, u vezi sa humanitarnim aktivnostima Međunarodnog komiteta Crvenog krsta (MKCK) i u korist lica lišenih slobode

Objavljeno: 30.05.2008. 00:50 Autor: Naslovna strana
Ministar pravde Miraš Radović potpisaće u petak 30. maja 2008. godine Pismo o namjerama, u vezi sa humanitarnim aktivnostima Međunarodnog komiteta Crvenog krsta (MKCK) i u korist lica lišenih slobode. Pismo o namjerama je nastalo kao rezultat potrebe da Crna Gora i MKCK formalno regulišu režim posjeta predstavnika te humanitarne organizacije licima lišenim slobode. U tom cilju, MKCK je podnio Ministarstvu pravde Nacrt sporazuma između Crne Gore i te organizacije.

Cijeneći humanitarni karakter aktivnosti MKCK-a sadržanih u Nacrtu sporazuma i polazeći od dosadašnje pozitivne saradnje sa tom organizacijom, ministar Radović će potpisati Pismo o namjerama, kojim će ta saradnja biti dalje unaprijeđena.

Potpisivanjem pisma potvrđuje se spremnost Ministarstva pravde da kroz aktivnu saradnju sa nadležnim organima (Zavod za izvršenje krivičnih sankcija i sudski organi), omogući predstavnicima MKCK neometane posjete licima lišenim slobode. Tim Pismom se upravo daje saglasnost da ta lica, koja su smještena u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, MKCK može posjećivati u skladu sa pravnim sistemom Crne Gore i uz uvažavanje mandata koji ima MKCK.

Ministar Radović će potpisati Pismo o namjerama u svom kabinetu, u 10,00 sati.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?