Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Održana konstitutivna sjednica Komisije za implementaciju Akcionog plana za sprovođenje Strategije reforme pravosuđa 2007-2012. godine

Objavljeno: 04.06.2008. 02:27 Autor: Naslovna strana
Konstitutivna sjednica Komisije za implementaciju Akcionog plana za sprovođenje Strategije reforme pravosuđa 2007-2012. godine, održana je danas u Ministarstvu pravde. Sjednicom je predsjedavao ministar pravde i predsjednik Komisije Miraš Radović.

Komisija je obrazovana Odlukom Vlade Crne Gore, na sjednici od 27. marta 2008. godine ("Službeni list Crne Gore" broj 28/08). Za članove komisije imenovani su: dr Igor Lukšić ministar finansija, Vesna Medenica - predsjednik Vrhovnog suda, Ranka Čarapić Vrhovni državni tužilac, Zoran Živković predsjednik Vijeća za prekršaje, Dejan Vujanović predsjednik Advokatske komore, Dragan Vučević predsjednik Udruženja sudija i Šućko Baković predsjednik Udruženja tužilaca Crne Gore. Sekretar Komisije je Nikola Šaranović šef kabineta ministra pravde.

Zadatak Komisije je da organizuje i sinhronizuje aktivnosti organa državne uprave, državnih organa i drugih nadležnih institucija u implementaciji Akcionog plana, te da prati prioritete, dinamiku i rokove realizacije i ocjenjuje rezultate u implementaciji Akcionog plana, kao i da dostavlja Vladi Crne Gore izvještaj sa pregledom stanja, ocjenom i predlogom mjera, najmanje dva puta godišnje.

Na današnjoj sjednici usvojen je Poslovnik o radu, kojim se uređuju pitanja organizacije, načina rada i odlučivanja Komisije za implementaciju Akcionog plana za sprovođenje Strategije reforme pravosuđa. Zaključeno je da se formira operativni tim koji će, nakon prikupljenih izvještaja od državnih organa koji realizuju mjere iz Akcionog plana, pripremiti Nacrt izvještaja. Komisija će razmatrati Nacrt izvještaja i predložiti Vladi njegovo usvajanje. Prvi Izvještaj biće sačinjen početkom jula ove godine.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?