Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Komisija za implementaciju Akcionog plana za sprovođenje Strategije reforme pravosuđa 2007-2012. godine usvojila Predlog izvještaja o realizaciji mjera iz Akcionog plana za prvi polugodišnji period - decembar 2007 jul 2008.

Objavljeno: 29.07.2008. 03:00 Autor: Naslovna strana
Danas je u Podgorici održana sjednica Komisije za implementaciju Akcionog plana za sprovođenje Strategije reforme pravosuđa 2007-2012. godine, kojom je predsjadavao predsjednik Komisije i ministar pravde Miraš Radović. Sjednici su prisustvovali članovi Komisije: Vesna Medenica predsjednik Vrhovnog suda, Ranka Čarapić Vrhovni državni tužilac, Zoran Živković predsjednik Vijeća za prekršaje, Dejan Vujanović predsjednik Advokatske komore, Dragan Vučević predsjednik Udruženja sudija i Nikola Šaranović šef Kabineta ministra pravde i sekretar Komisije.

Na sjednici je usvojen Predlog izvještaja o realizaciji mjera iz Akcionog plana za prvi polugodišnji period (decembar 2007- jul 2008. godine), koji je izradio Stručni tim Komisije, na osnovu pojedinačnih izvještaja institucija koje realizacuju mjere predviđene Akcionim planom. Predlogom izvještaja su obuhvaćena sva poglavlja iz Akcionog plana: "Jačanje nezavisnosti i samostalnosti pravosuđa", "Jačanje efikasnosti pravosuđa", "Jačanje dostupnosti pravosudnih organa", "Jačanje javnog povjerenja u pravosuđe", "Edukacija u pravosudnim organima", "Jačanje međunarodne i regionalne pravosudne saradnje", "Alternativno rješavanje sporova", "Borba protiv kriminala, posebno korupcije, terorizma i organizovanog kriminala", "Zatvorski sistem","Sudska praksa" i "Pravosudni informacioni sistem PRIS".

Akcioni plan za sprovođenje Strategije reforme pravosuđa 2007-2012. godine Vlada Crne Gore je usvojila na sjednici 27. decembra 2007. godine. Na sjednici od 27. marta, Vlada je donijela Odluku o obrazovanju Komisije za implementaciju Akcionog plana, čiji je zadatak da organizuje i sinhronizuje aktivnosti organa državne uprave, državnih organa i drugih nadležnih institucija u implementaciji Akcionog plana, te da prati prioritete, dinamiku i rokove realizacije i ocjenjuje postignute rezultate, kao i da Vladi Crne Gore dostavlja Izvještaj sa pregledom stanja, ocjenom i predlogom mjera, najmanje dva puta godišnje.

Predlog izvještaja za prvi polugodišnji period biće dostavljen Vladi Crne Gore na usvajanje, nakon čega će biti predstavljen široj stručnoj i laičkoj javnosti.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?