Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar pravde Miraš Radović boraviće sjutra u zvaničnoj posjeti Skoplju

Objavljeno: 17.10.2008. 00:52 Autor: Naslovna strana
Ministar pravde Miraš Radović sa saradnicima boraviće u petak, 17. oktobra 2008. godine, u zvaničnoj posjeti Makedoniji, na poziv makedonskog kolege - ministra pravde Mihajla Manevskog.

Povod za posjetu ministra Radovića Republici Makedoniji je potpisivanje Protokola o saradnji između ministarstava pravde dvije države. Tim dokumentom predviđena je saradnja na unapređenju pravosudnih sistema u skladu sa evropskim standardima, te usaglašavanju nacionalnih propisa sa pravnim propisima EU, organizaciji pravosuđa, sudske i pravosudne uprave, uspostavljanju pravosudnog informacionog sistema PRIS, modernizaciji zatvorskog sistema, borbi protiv organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i drugih teških krivičnih djela, kao i u međunarodnoj pomoći u građanskim i krivičnim stvarima.

Dvije delegacije razgovaraće i o rasterećenju sudova u oblasti izvršenja na osnovu vjerodostojne isprave, garancijama sudske nezavisnosti, antikorupcijskim mjerama i aktivnostima, iskustvima u oblasti evropskih integracija i drugim značajnim iskustvima na polju ostvarivanja nezavisnosti, pouzdanosti i efikasnosti sudova.

Ministar Radović će se u Skoplju susresti i sa predsjednikom Sudskog savjeta Bećirom Isenijem i predsjednikom Vrhovnog suda Makedonije Jovanom Vangelovskim.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?