Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar pravde Miraš Radović razgovarao sa potpredsjednicom Međunarodne finansijske korporacije IFC Rachel Kyte

Objavljeno: 21.10.2008. 01:45 Autor: Naslovna strana
Ministar pravde Miraš Radović primio je danas delegaciju Međunarodne finansijske korporacije (IFC), na čelu sa potpredsjednicom te organizacije Rachel Kyte. IFC je dio Svjetske banke i jedan od ključnih partnera Ministarstva pravde Crne Gore u uspostavljanju Centra za posredovanje.

Predstavnici IFC su izrazili zadovoljstvo ohrabrujućim početnim pokazateljima rada Centra za posredovanje, kao i afirmacijom instituta medijacije u Crnoj Gori, kao alternativnog načina u rješavanju privrednih i porodičnih sporova i sporova u oblasti određivanja pravične naknade za eksproprisanje nepokretnosti.

Najavljena je dalja edukacija potencijalnih posrednika, čime će se povećati njihov broj, kao i obuka sudija, advokata i drugih učesnika u sudskom procesu, koji će prepoznavati sudske sporove podobne za alternativne načine rješavanja.

Predstavnici IFC su izrazili posebno zadovoljstvo zbog činjenice da medijaciju podržava Ministarstvo pravde, i najavili novu podršku njenom razvoju, posebno kroz podršku javnoj kampanju koja će afirmisati institut posredovanja, u cilju rasterećenja sudova, lakšeg pristupa pravdi i bržeg i optimalnijeg rješavanja sudskih sporova.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?