Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministri Miraš Radović i Jusuf Kalamperović učestvuju na Konferenciji ministara pravde i unutrašnjih poslova zemalja članica Procesa Saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP) u Kišinjovu

Objavljeno: 30.10.2008. 18:45 Autor: Naslovna strana
Ministar pravde Miraš Radović i ministar unutrašnjih poslova i javne uprave Jusuf Kalamperović predvodiće delegaciju Crne Gore na Konferenciji ministara pravde i unutrašnjih poslova zemalja članica Procesa Saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP), koja se 30. i 31. oktobra održava u glavnom gradu Moldavije Kišinjovu.

Teme Konferencije su "Međunarodna saradnja u borbi protiv prekograničnog sajber kriminala" i "Zakonske i sudske garancije protiv nezakonite obrade ličnih podataka".

Učesnici Konferencije razmatraće Memorandum o razumijevanju i Zajedničku deklaraciju, kojima se predviđaju mehanizmi borbe protiv sajber kriminala u regionu, kao i mjere za sprječavanje nezakonite obrade ličnih podataka.

Ministar Radović će imati izlaganje na temu međunarodne saradnje u borbi protiv sajber kriminala, dok će ministar Kalamperović govoriti o zakonskim i sudskim garancijama protiv nezakonite obrade ličnih podataka.

Na Konferenciji će, osim ministar pravde i unutrašnjih poslova Regiona, učestvovati i njihove kolege iz Francuske i Češke, kao i predstavnici Savjeta Evrope, INTERPOL-a, EUROPOL-a, EUROJUST-a, itd.

Ministri Radović i Kalamperović imaće i niz bilateralnih susreta, a na marginama Konferencije biće nastavljeni razgovori u cilju potpisivanja Sporazuma između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Moldavije, o borbi protiv organizovanog kriminala, koji je predložila moldavska strana.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?