Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Prva runda pregovora o zaključenju tri međudržavna ugovora Crne Gore i Srbije

Objavljeno: 09.12.2008. 00:29 Autor: Naslovna strana
Delegacije Crne Gore i Srbije započeće u utorak, 09. decembra 2008. godine, prvu rundu pregovora o zaključenju tri međudržavna ugovora: o pravnoj pomoći u građanskim i krivičnim stvarima, o međusobnom izvršavanju sudskih odluka u krivičnim stvarima i o izručenju lica optuženih i osuđenih za krivična djela.

Pregovori između delegacija dviju država vodiće se u skladu sa osnovama za pregovore, utvrđenim od Vlade Crne Gore i Vlade Republike Srbije. Prva runda pregovora trajaće dva dana.

Delegaciju Crne Gore u pregovorima predvodiće pomoćnik ministra pravde Branka Lakočević, a delegaciju Republike Srbije sekretar Ministarstva pravde Jugoslav Stoiljković i pomoćnik ministra pravde i koordinator delegacije Goran Tokić.

Zaključenje navedenih ugovora učvrstiće i učiniti efikasnijom pravnu saradnju dvije zemlje, što će doprinijeti daljem razvoju ukupnih bilateralnih odnosa Crne Gore i Srbije.


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?