Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Druga runda pregovora delegacija Crne Gore i Republike Srbije o potpisivanju tri međudržavna ugovora o pravnoj pomoći

Objavljeno: 12.02.2009. 00:35 Autor: Naslovna strana
Delegacije Crne Gore i Republike Srbije započeće sjutra u Beogradu drugu rundu pregovora o zaključenju tri međudržavna ugovora iz oblasti međunarodne pravne pomoći.

Ekspertski timovi, na čelu sa pomoćnikom ministra pravde Crne Gore Brankom Lakočević i sekretarom Ministarstva pravde Republike Srbije Jugoslavom Stoiljkovićem, vodiće pregovore o zaključivanju Ugovora o pravnoj pomoći u građanskim i krivičnim stvarima, Ugovora o međusobnom izvršavanju sudskih odluka u krivičnim stvarima i Ugovora o izručenju.


Prvi sastanak održan je 09. i 10. decembra 2008. godine u Podgorici. Tom prilikom zaključeno je da se rad na Ugovoru o pravnoj pomoći u građanskim i krivičnim stvarima i Ugovoru o izručenju odvijao planiranim tokom i dao očekivane rezultate, koji će omogućiti nastavak pregovora u Beogradu. Takođe je konstatovano da Ugovor o međusobnom izvršavanju sudskih odluka u krivičnim stvarima treba da sadrži kvalitetna rješenja za probleme koji nastaju u toj oblasti, zbog čega će biti detaljno razmotren u drugoj rundi pregovora.

Druga runda pregovora održaće se u palati Srbija i trajaće dva dana.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?