Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar pravde Miraš Radović primio ambasadora Republike Italije u Crnoj Gori Serđa Barbantija i razgovarao sa šeficom kancelarije UNICEF-a

Objavljeno: 03.03.2009. 01:32 Autor: Naslovna strana
Bliskost dvije države i istorijska tradicija obavezuju Italiju da pruža punu podršku Crnoj Gori u svim njenim reformskim aktivnostima u tranzicionom periodu, pa i u reformi pravosuđa, izjavio je novoimenovani ambasador Republike Italije u Crnoj Gori Serđo Barbanti tokom današnjeg susreta sa ministrom pravde Mirašom Radovićem.
Čestitajući Barbantiju novu dužnost, ministar Radović je zahvalio italijanskoj strani na dosadašnjoj podršci pri usaglašavanju crnogorskog zakonodavstva i prakse sa evropskim pravnim sistemom, izrazivši uvjerenje da će bilateralna saradnja sa susjednom i prijateljskom Italijom, na putu Crne Gore u EU, biti dalje razvijana na obostranu korist.

Obostrano je izraženo zadovoljstvo dosadašnjim odnosima i pozitivno ocijenjena saradnja u oblasti pružanja pravne pomoći i iskazana potreba za unapređenje okvira za tijesnu, intenzivnu i neposredniju saradnju pravosuđa Crne Gore i Italije, na svim poljima njihovog djelovanja.


Ministar Radović susreo se danas i sa šeficom kancelarije UNICEF-a u Podgorici Noalom Skiner, sa kojom je razgovarano o Projektu reforme sistema maloljetničkog pravosuđa, a povodom završne faze izrade Analize postojećeg normativnog okvira u oblastima krivične i prekršajne odgovornosti maloljetnika, izvršenja krivičnih sankcija prema maloljetnicima i koncentracije nadležnosti, koju će UNICEF uskoro predstaviti Ministarstvu pravde.
Gospođa Skiner je naglasila da je reforma sistema maloljetničkog pravosuđa jako zahtjevan i sveobuhvatan projekat i traži punu saradnju i posvećenost mnogobrojnih partenera, u čemu ključnu ulogu ima Ministarstvo pravde, kako u pogledu donošenja novog zakonodavstva iz oblasti maloljetničkog pravosuđa, tako i rukovođenja procesom cjelokupne reforme.
Ministar Radović je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa UNICEF-om na aktuelnoj reformi sistema maloljetničkog pravosuđa, kao i na prethodnim projektima.
Susret ministra Radovića i gospođe Skinner bio je prilika za razgovor o poboljšanju implementacije postojećih zakonskih i podzakonskih akata iz oblasti maloljetničkog pravosuđa, kao i o budućim projektima i mogućnostima saradnje između Ministarstva pravde i UNICEF-a, koja se do sada pokazala veoma uspješnom.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?