Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Nacionalna konferencija Međunarodna pravna pomoć u krivičnim stvarima

Objavljeno: 14.04.2009. 19:09 Autor: Naslovna strana
Ministarstvo pravde Crne Gore, u saradnji sa OSCE i UNDP, organizuje u srijedu, 15. aprila, Nacionalnu konferenciju Međunarodna pravna pomoć u krivičnim stvarima. Cilj Konferencije je da predstavi i promoviše Priručnik za međunarodnu pravnu pomoć u krivičnim stvarima i Program UN za pisanje zamolnica za uzajamnu pravnu pomoć. Taj program je instrument koji je osmislila Kancelarija UN za borbu protiv narkotika i kriminala (UNODC), a za upotrebu je namijenjen profesionalcima iz oblasti krivičnog pravosuđa.

Uvodna izlaganja imaće pomoćnik ministra pravde u Vladi Crne Gore Branka Lakočević,
direktorka Sektora za vladavinu prava i ljudska prava, Misija OSCE u Crnoj Gori Sandra Horina i zamjenik stalnog predstavnika UNDP u Crnoj Gori Fransisko Roket.

Priručnik za međunarodnu pravnu pomoć u krivičnim stvarima predstaviće samostalna savjetnica u Ministarstvu pravde Crne Gore Snežana Maraš, a Program UN za pisanje zamolnica za uzajamnu pravnu pomoć ekspert za pravna pitanja UNODC-a u Beču Kristijan Himenez.

Konferencija će biti održana u Hotelu Podgorica, sa početkom u 10.00 sati. Uvodna izlaganja biće otvorena za medije.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?