Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Počela treća runda pregovora delegacija Crne Gore i Republike Srbije o zaključenju seta ugovora o pravnoj pomoći

Objavljeno: 23.04.2009. 01:32 Autor: Naslovna strana
Delegacije Crne Gore i Republike Srbije započele su danas u Podgorici treću - završnu rundu pregovora o zaključenju seta ugovora o pravnoj pomoći: Ugovora o međusobnoj pravnoj pomoći u građanskim i krivičnim stvarima, Ugovora o međusobnom izvršenju sudskih odluka u krivičnim stvarima i Ugovora o izručenju.

Nakon sastanka u Podgorici u decembru prošle godine i Beogradu februara ove godine, očekujemo da će se trećom rundom koja je počela danas u Podgorici, završiti pregovori o zaključenju tri ugovora o pravnoj pomoći između Crne Gore i Republike Srbije. Njihovim potpisivanjem stvoriće se pretpostavke za efikasnije ostvarivanje prava i interesa državljana dvije države, što je od posebnog značaja i za dalji razvoj bilateralnih odnosa Crne Gore i Srbije, izjavila je Branka Lakočević, pomoćnik ministra pravde Crne Gore.

Treća runda pregovora dva ekspertska tima trajaće dva dana. Pregovori o zaključenju seta ugovora o pravnoj pomoći vode se u skladu sa osnovama koje su utvrdile vlade Crne Gore i Republike Srbije.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?