Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Ministri pravde Crne Gore i Republike Srbije sjutra potpisuju tri međudržavna ugovora o pravnoj pomoći i Protokol o saradnji ministarstava pravde

Objavljeno: 28.05.2009. 20:50 Autor: Naslovna strana
Ministri pravde Crne Gore i Republike Srbije, Miraš Radović i Snežana Malović, potpisaće u petak 29. maja 2009. godine, tri međudržavna ugovora o pravnoj pomoći i Memorandum o saradnji ministarstva pravde dvije države.

Posjeta ministra pravde Republike Srbije Crnoj Gori i potpisivanje navedenih dokumenata, rezultat su višemjesečnih pregovora ekspertskih timova dva ministarstva, vođenih na osnovu platformi vlada Crne Gore i Srbije o zaključivanju Ugovora o pravnoj pomoći u građanskim i krivičnim stvarima, kao i Ugovora o izvršavanju sudskih odluka u krivičnim stvarima i Ugovora o izručenju. Potpisivanje Protokola predstavlja kontinuitet aktivnosti Ministarstva Crne Gore na uspostavljanju kvalitetne regionalne saradnje.

Ugovori će biti potpisani na sastanku u Vili Gorica, u 11.00 sati, nakon čega će (u 11,45 sati) ministri pravde Miraš Radović i Snežana Malović dati izjave za javnost.

Akreditacije za snimanje potpisivanje ugovora i za praćenje izjava ministara pravde Crne Gore i Srbije treba izvršiti kod Biroa za odnose s javnošću, na tel. 242 566.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?