Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Ministar pravde Miraš Radović na Konferenciji ministara pravde zemalja članica Savjeta Evrope Prekinuti ćutanje ujedinjeni protiv nasilja u porodici u Tromzu

Objavljeno: 16.06.2009. 20:40 Autor: Naslovna strana
Ministar pravde Miraš Radović predvodiće delegaciju Crne Gore na Konferenciji ministara pravde zemalja članica Savjeta Evrope Prekinuti ćutanje ujedinjeni protiv nasilja u porodici, koja će se u srijedu, 17. juna i četvrtak, 18. juna, održati u norveškom gradu Tromzu.

Ministar Radović potpisaće set konvencija Savjeta Evrope: Konvenciju SE o pristupu zvaničnim dokumentima, Evropsku konvenciju o uživanju dječijih prava, Konvenciju SE o zaštiti djece od seksualnog iskorišćavanja i zlostavljanja i Revidiranu Evropsku konvenciju o usvajanju djece.

Ministar Radović i delegacija Crne Gore iskazaće spremnost za potpunu multilateralnu saradnju na regionalnom i evropskom nivou u usklađivanju nacionalnih legislativa sa pravnim instrumentima Savjeta Evrope, koji regulišu oblast promocije i zaštite prava djeteta. Posebno će ukazati na potrebu tijesne i intenzivne saradnje pravosudnih organa na polju koje obuhvata tema ove konferencije, a naročto u borbi protiv svih oblika seksualnog iskorišćavanja i zlostavljanja djece, čije suzbijanje predstavlja poseban međunarodni interes.

Ministar Radović susrešće se na marginama konferencije sa norveškim kolegom Knutom Storbergetom, sa kojim će razgovarati o daljoj podršci Vlade Kraljevine Norveške procesu reforme crnogorskog pravosuđa. On će se susresti i sa ministrima pravde zemalja Regiona, sa kojima će razgovarati o daljoj implementaciji zaključenih bilateralnih dokumenata, kojima je unaprijeđena saradnja u pitanjima od zajedničkog interesa.

Učešćem na Konferenciji u Tromzu i potpisivanjem navedenih dokumenata, crnogorska delegacija potvrdiće odlučnost naše zemlje da konstruktivno i suštinski doprinese promociji i zaštiti prava djeteta u Crnoj Gori, Regionu i šire.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?