Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Potpisivanje ugovora o finansiranju nastavka projekta Jačanje kapaciteta crnogorskog pravosuđa za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala

Objavljeno: 13.08.2009. 19:12 Autor: Naslovna strana
Ministarstvo pravde Crne Gore potpisaće u petak, 14. avgusta 2009. godine, Ugovor sa Kancelarijom UNDP u Podgorici i Vladom Kraljevine Norveške o finansiranju nastavka projekta Jačanje kapaciteta crnogorskog pravosuđa za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Jačanje kapaciteta crnogorskog pravosuđa za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, u okviru Programa obuke nosilaca pravosudne funkcije o borbi protiv korupcije, zajednički je projekat Ministarstva pravde Crne Gore, UNDP i Vlade Kraljevine Norveške, i sprovodi se od početka 2008. godine. U sklopu projekta je, između ostalog, data podrška izradi novog Zakonika o krivičnom postupku i Krivičnog zakonika, edukaciji sudija i tužilaca iz oblasti organizovanog kriminala i korupcije, izradi baze podataka za potrebe pravosuđa, kao i nabavci opreme za rad specijalizovanih odjeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije u sudu i tužilaštvu.

Projekat se nastavlja kroz podršku sprovođenju Programa za obuku sudija i tužilaca za borbu protiv korupcije u Centru za edukaciju nosilaca pravosudne funkcije. Ovaj Program sadrži analizu postojeće situacije u oblasti edukacije nosilaca pravosudne obuke, ocjenu potreba za obukom i sugestije za njihovo poboljšanje i unapređenje, kao i konkretan nastavni plan. Realizacija projekta će početi u oktobru ove godine, a finansijska sredstva su obezbijedili Vlada Kraljevine Norveške i UNDP.

Uoči potpisivanja Ugovora, učesnicima i predstavnicima medija obratiće se ministar pravde Crne Gore Miraš Radović, ambasador Kraljevine Norveške Hakon Blankenborg i zamjenik stalnog predstavnika UNDP u Crnoj Gori Fransisko Roket.

Ceremonija potpisivanja Ugovora održaće se u maloj sali hotela Podgorica, u 10.00 sati.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?