Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Reagovanje Ministarstva pravde

Objavljeno: 11.09.2009. 23:28 Autor: Naslovna strana
Ministarstvo pravde Crne Gore najoštrije osuđuje jučerašnji napad na predsjednika Osnovnog suda u Plavu Hilmiju Suljkovića i zahtijeva od nadležnih organa hitno rasvjetljavanje i procesuiranje tog gogađaja.

U našem pravnom sistemu jasno smo proklamovali načelo sudijske nezavisnosti i samostalnosti koje je prisutno u pravnim sistemima demokratskih društava, po kojem niko ne smije, na bilo koji način, uticati na sudiju u vršenju sudijske funkcije. Prijetnje i upotreba sile prema sudijama su najekstremniji primjeri kršenja tog načela i obaveza je državnih organa da se korišćenjem adekvatnih zakonskih sredstava odlučno suprotstave učiniocima takvih djela.

Na želeći da, na bilo koji način, prejudicira ishod ili utiče na tok krivičnog postupka protiv lica osumnjičenih da su nad predsjednikom suda Suljkovićem izvršili nasilje u vezi sa vršenjem njegove službe, i ostajući u granicama svoje nadležnosti, Ministarstvo pravde upozorava da svaki napad na nosioce pravosudne funkcije kojima je povjereno da štite prava i slobode drugih, predstavlja atak na cijelo pravosuđe i pravni poredak u Crnoj Gori.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?