Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministra pravde Miraš Radović razgovarao sa novoimenovanim ambasadorom Republike Austrije u Crnoj Gori Martinom Pamerom

Objavljeno: 27.11.2009. 01:21 Autor: Naslovna strana
Saradnja Crne Gore i Republike Austrije u reformi crnogorskog pravosuđa dala je dobre i korisne rezultate i biće nastavljena u daljem toku ovog veoma zahtjevnog procesa, zaključeno je na sastanku ministra pravde Miraša Radovića sa novoimenovanim ambasadorom Republike Austrije u Crnoj Gori Martinom Pamerom, održanom danas u Ministarstvu pravde.

Upoznajući ambasadora Pamera sa najvažnijim aktivnostima i dosadašnjim rezultatima na jačanju normativnog i institucionalnog okvira pravosudnog sistema, ministar Radović je izrazio zahvalnost prethodnom ambasadoru Florijanu Raunigu na podršci crnogorskim državnim organima u sprovođenju aktivnosti, zacrtanih strateškim dokumentima za reformu pravosuđa. Ministar je posebno naveo tvining projekat Podrška reformi pravosuđa u Crnoj Gori, u kojem, pod pokroviteljstvom Evropske komisije, učestvuju eksperti Centra za legalnu kompetenciju iz Beča kao partnerska strana. On je istovremeno izrazio uvjerenje da će, za mandata ambasadora Pamera, saradnja dvije zemlje na tom planu biti unaprijeđena na obostrano zadovoljstvo, a na korist crnogorskog pravosuđa.

Najavljujući dalju podršku Republike Austrije i unapređenje bilateralne saradnje Austrije i Crne Gore, ambasador Pamer je istakao da je očigledan napredak naše zemlje u usaglašavanju nacionalnog zakonodavstva i institucionalnog sistema sa evropskim standardima.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?