Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar za zaštitu ljudskih i manjinskih prava Fuad Nimani uputio čestitke povodom Kurban Bajrama

Objavljeno: 29.12.2006. 16:19 Autor: Naslovna strana
Povodom najvećeg islamskog praznika Kurban bajrama, ministar za zaštitu ljudskih i manjinskih prava Fuad Nimani uputio je Reisu islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat efendiji Fejziću i svim pripadnicima islamske vjeroispovjesti čestitku sljedeće sadržine:

Na ovom svijetu punom iskušenja, dokaz odanosti i vjere Ibrahima a.s. neka nam bude zvijezda vodilja da i mi slijedimo taj put vjere, iskrenosti i međusobnog poštovanja.

Svemogućeg Tvorca molimo da u ovim Blagoslovljenim danima Hadždža i Bajrama, svima u svijetu podari više jedinstva i saradnje, mudrosti i razuma, pravde i slobode, mira i sreće, napretka i blagostanja.
Molimo Ga da čitavom čovječanstvu, bez obzira na razlike u vjeri i rasi, podari više tolerancije, međusobnog razumijevanja, pomaganja u dobru i izgradnji trajnog mira.

S toga, Vama lično, starješinstvu i svim pripadnicima islamske vjeroispovjesti iskreno čestitam veliki islamski praznik Kurban bajram, uz iskrene želje da sljedeći dočekamo u boljim prilikama i još većoj vjeri.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?