Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Tivat: Konstituisan nacionalni savjet Hrvata u Crnoj Gori

Objavljeno: 31.01.2008. 16:46 Autor: Naslovna strana
Nakon izbornog procesa na elektorskoj skupštini održanoj 21. decembra 2007.godine, u Tivtu je danas konstituisan nacionalni savjet Hrvata u Crnoj Gori. Skupu su prisustvovali ministar za zaštitu ljudskih i manjinskih prava Fuad Nimani, veleposlanik Republike Hrvatske u Crnoj Gori Petar Turčinović i generalni konzul Božo Vodopija sa saradnicima.

Ministar Nimani je istakao ulogu nacionalnih savjeta u poboljšanju i unapređivanju manjinskih prava i sloboda, uz ocjenu da manjinski savjeti predstavljaju i vid samouprave manjina. On je izrazio zadovoljstvo što su savjeti počeli da se formiraju, shodno Zakonu o manjinskim pravima i slobodama.

Veleposlanik Turčinović je istakao da Hrvati u Crnoj Gori predstavljaju most koji spaja dvije države i izrazio očekivanje o veoma brzom potpisivanju bilateralnog sporazuma između Republike Hrvatske i Crne Gore o recipročnom rješavanju statusa Hrvata u Crnoj Gori i Crnogoraca u Hrvatskoj.

Na prvoj sjednici Savjeta za koordinatore su izabrani dr. Miroslav Marić i Zvonimir Deković, koji će rukovoditi radom Savjeta do izbora organa. Jednoglasno je određeno da sjedište Hrvatskog savjeta bude u Tivtu.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?