Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar za zaštitu ljudskih i manjinskih prava Fuad Nimani primio delegaciju Hrvatskog savjeta u Crnoj Gori dr Miroslava Marića i Zvonimira Dekovića

Objavljeno: 06.02.2008. 20:36 Autor: Naslovna strana
Ministar za zaštitu ljudskih i manjinskih prava Fuad Nimani sa saradnicima, primio je danas predstavnike Hrvatskog savjeta u Crnoj Gori, dr Miroslava Marića i Zvonimira Dekovića.

Ministar Nimani je sa zadovoljstvom konstatovao da je Crna Gora stvorila sve preduslove za formiranje nacionalnih savjeta, što je potvrđeno konstituisanjem Hrvatskog savjeta u Crnoj Gori, naglasivši da pristigle inicijative daju ohrabrenje da će i druge manjinske zajednice ubrzo konstituisati svoje savjete. Istakavši značaj i ulogu savjeta u unapređivanju položaja manjina u Crnoj Gori, ministar Nimani je goste upoznao i sa osnovnim aktivnostima Ministarstva i Vlade Crne Gore na polju razvoja zaštite manjinskih prava, pogotovu na implementaciji Zakona o manjinskim pravima i slobodama.

Zahvaljujući na dosadašnjoj podršci, gosti su izrazili uvjerenje da će Hrvatski savjet u Crnoj Gori opravdati svoju ulogu na planu unapređivanja položaja Hrvata u Crnoj Gori i razvoju crnogorskog multietničkog i multikulturalnog društva.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?