Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Nimani razgovarao sa delegacijom OEBS-a

Objavljeno: 11.03.2008. 20:37 Autor: Naslovna strana
Na inicijativu kancelarije OEBS-a u Podgorici, danas je u Ministarstvu za zaštitu ljudskih i manjinskih prava upriličen sastanak ministra Fuada Nimanija i delegacije OEBS-a koju su činili Ambasador Paraskeva Badesku, šef OEBS-ove kancelarije u Podgorici, Andrzej Mirga, savjetnik za pitanja Roma i Sinta u kancelariji ODIHR i Rafaela Zorati, rukovodilac projekta odjeljenja za demokratizaciju.

Glavna tema razgovora je bila implementacija Strategije za poboljšanje položaja RAE populacije u Crnoj Gori. Ovaj dokument, koji je Vlada usvojila u novembru prošle godine, od strane OEBS-ovih eksperata je ocjenjen kao jedan od najboljih dokumenata ove vrste u regionu. Predstavnici OEBS-a su podržali napore Komisije za praćenje implementacije Strategije u programiranju najprioritetnijih aktivnosti, istakavši da, po njihovom mišljenju, akcenat treba staviti na izradu baze podataka o romskoj populaciji i rješavanju pitanja identifikacionih dokumenata. Takođe, učesnici u razgovoru su se osvrnuli i na mogućnosti unapređenja položaja romske populacije i u drugim oblastima, na putu njihove integracije u crnogorsko društvo.

U razgovoru je istaknuta dobra saradnja kancelarije OEBS-a sa Ministarstvom za zaštitu ljudskih i manjinskih prava na svim važnim projektima i da tu saradnju treba nastaviti i produbiti budućim zajedničkim aktivnostima.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?