Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Održana Elektorska skupština za izbor članova Bošnjačkog savjeta u Crnoj Gori

Objavljeno: 15.03.2008. 21:59 Autor: Naslovna strana
Danas je u Podgorici održana Prva elektorska skupština za izbor članova Bošnjačkog savjeta u Crnoj Gori.

Shodno odredbama Zakona o manjinskim pravima i slobodama i Pravilima za prve izbore savjeta, Ministarstvo za zaštitu ljudskih i manjinskih prava je verifikovalo kandidature i uputilo pozive za 48 elektora, od kojih je današnjoj Elektorskoj skupštini prisustvovalo 45 elektora.

U demokratskoj atmosferi, a na osnovu Pravila i Poslovnika o radu koji je usvojen na Skupštini, elektori su izabrali 19 članova budućeg Bošnjačkog savjeta u Crnoj Gori. Ranije je, svojim izjavama, 16 članova potvrdilo spremnost da participira u Bošnjačkom savjetu, čime su ostvarili svoje pravo da po funkciji budu članovi tog Savjeta.

Izabrani članovi Bošnjačkog savjeta na današnjoj Elektorskoj skupštini su: Adem Fetić, Alija Matović, Edina Bulić, Ervin Ibrahimović, Ervin Spahić, Kadrija Agović, Mirsad Džudžević, Mirsad Rastoder, Omer Šahmanović, Osman Nurković, Safet Kurtagić, Samedin Agović, Samir Agović, Sefer Međedović, Suljo Mustafić, Šerbo Rastoder, Šukrija Cikotić, Velija Murić i Zenaida Dacić.

Manjinski savjeti će u budućem političkom životu imati veoma značajnu ulogu na planu poboljšanja položaja manjina u crnogorskom društvu.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?