Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Održana Elektorska skupština za izbor članova Romskog savjeta u Crnoj Gori

Objavljeno: 23.03.2008. 19:35 Autor: Naslovna strana
U subotu, 22.03.2008.godine, u Podgorici je održana Prva elektorska skupština za izbor članova Romskog savjeta u Crnoj Gori.

Shodno odredbama Zakona o manjinskim pravima i slobodama i Pravilima za prve izbore savjeta, Ministarstvo za zaštitu ljudskih i manjinskih prava je verifikovalo kandidature i uputilo pozive za 38 elektora. Elektorskoj skupštini je prisustvovalo 37 elektora.

U demokratskoj atmosferi, a na osnovu Pravila i Poslovnika o radu, koji je usvojen na Skupštini, elektori su izabrali 17 članova Romskog savjeta u Crnoj Gori.

Izabrani članovi Romskog savjeta na današnjoj Elektorskoj skupštini su:
Anita Zaćiri, Azem Beriša, Beka Kerelaj, Delija Fana, Đani Sahiti, Isen Gaši, Jašar Badžović, Maksud Beriša, Mehmet Beriša, Muhamed Uković, Nedžmedin Šalja, Ramiz Ramović, Samir Jaha, Senad Čobić, Senad Sejdović, Šerif Baljaj i Veli Nerda.

Manjinski savjeti će u budućem političkom životu imati veoma značajnu ulogu na polju poboljšanja položaja manjina u crnogorskom društvu.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?