Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Održana Elektorska skupština za izbor članova Muslimanskog savjeta u Crnoj Gori

Objavljeno: 29.03.2008. 22:45 Autor: Naslovna strana
Danas je u Podgorici održana Prva elektorska skupština za izbor članova Muslimanskog savjeta u Crnoj Gori.

Shodno Zakonu o manjinskim pravima i slobodama i Pravilima za prve izbore savjeta, Ministarstvo za zaštitu ljudskih i manjinskih prava je verifikovalo kandidature i uputilo pozive za 45 elektora, od kojih je Elektorskoj skupštini prisustvovalo 38.

Na osnovu Pravila i Poslovnika o radu koji je usvojen u Skupštini, izabrana su 23 člana budućeg Muslimanskog savjeta u Crnoj Gori. Ranije su, svojim izjavama, 2 člana potvrdila spremnost da participiraju u Muslimanskom savjetu, i to ministar bez portfelja Suad Numanović i poslanik u Skupštini Crne Gore Mevludin Nuhodžić, čime su ostvarili pravo da po funkciji budu članovi tog Savjeta.

Izabrani članovi Muslimanskog savjeta na Elektorskoj skupštini su: Adaleta Bibezić, Avdul Kurpejović, Bajram Bikić, Elvira Pupović, Fahrudin Dervišević, Farisa Kardović, Kadrija Kurpejović, Lutvo Zaimović, Mahmut Omerhodžić, Mithad Hodžić, Murat Međedović, Mustafa Bektešević, Mustafa Kalamperović, Muzafera Koljenović, Osman Grgurević, Sabrija Vulić, Sabro Pepić, Sadik Katana, Saida Čikić, Salih Dobardžić, Semir Smaković, Suada Begović i Sulejman Šabović.

Manjinski savjeti će u budućem političkom životu imati veoma značajnu ulogu na polju poboljšanja položaja manjina u crnogorskom društvu.


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?