Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Sekretar Ministarstva za zaštitu ljudskih i manjinskih prava Orhan Šahmović primio delegaciju Udruženja građana "Bukovica"

Objavljeno: 11.04.2008. 00:40 Autor: Naslovna strana
Sekretar Ministarstva za zaštitu ljudskih i manjinskih prava Orhan Šahmović, primio je danas delegaciju Udruženja građana "Bukovica", u kojoj su bili predsjednik Udruženja - Šemso Bavčić, zamjenik predsjednika - Fahrudin Čutuna i članovi - Kadrija Tahmaz i Haris Tahirović, kao i predsjednik i potpredsjednik Opštine Pljevlja - Filip Vuković i Avdo Ajanović.

U razgovorima su razmatrana pitanja prelaska granice iz pravca Fočanske i Čajničke opštine, kao i popravka elektro-instalacione mreže, lokalne infrastrukture i druga pitanja bitna za povratak raseljenih Bukovčana. Pozitivno je ocenjeno formiranje Udruženja, sa kojim će Vlada sarađivati na prevazilaženju navedenih problema.

Takođe je izraženo zajedničko uvjerenje da će pravosudni organi do kraja rasvetliti događaje u Bukovici iz 1992. godine i da će biti privedeni pravdi svi oni koju su narušavali međuetničku toleranciju.

Ovo je prvi, u nizu razgovora koji su vodili predstavnici Udruženja građana "Bukovica" sa nadležnim insitucijama Crne Gore, u cilju rešavanja statusa stanovnika Bukovice koji su raseljeni tokom 1992-1993 godine.


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?