Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar za zaštitu ljudskih i manjinskih prava Fuad Nimani primio državnog ministra Republike Turske Mustafu Said Yaziciglua

Objavljeno: 05.12.2008. 19:22 Autor: Naslovna strana
Ministar za zaštitu ljudskih i manjinskih prava Fuad Nimani primio je danas državnog ministra Republike Turske Mustafu Said Yaziciglua sa saradnicima.

U razgovoru su naglašeni rezultati koje je Crna Gora ostvarila na planu zaštite ljudskih i manjinskih prava. Ministar Nimani je upoznao goste sa projektima koje je Ministarstvo realizovalo u prethodnom periodu, a koji se odnose na formiranje i ulogu nacionalnih savjeta, konstitusanje Fonda za manjine, implementaciju Strategije za RAE populaciju, formiranje Centra za očuvanje i unapređenje kulture manjina itd.

Tokom susreta izraženo je zadovoljstvo zbog dobrih odnosa između Crne Gore i Turske u mnogim sferama, što je potkrijepljeno turskim investicijama u mnogim krajevima Crne Gore, bez obzira na nacionalnu strukturu tih regija.

Gosti su istakli da postojanje Ministarstva za zaštitu ljudskih i manjinskih prava daje dobar signal da je Crna Gora posvećena unapređenju ljudskih i manjinskih prava, i da te činjenice ukazuju na dobar put Crne Gore prema evroatlanskim integracijama.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?