Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje povodom 10. decembra - Dana ljudskih prava i 60-to godišnjice od usvajanja Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima

Objavljeno: 09.12.2008. 18:27 Autor: Naslovna strana
Povodom 10. decembra - Dana ljudskih prava i 60-to godišnjice od usvajanja Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima, ministar za zaštitu ljudskih i manjinskih prava Fuad Nimani obratio se javnosti saopštenjem sljedeće sadržine:

"Suština i smisao Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima, u kojoj se kaže da su "svi ljudi rođeni slobodni, s jednakim dostojanstvom i pravima", potvrđuje da su ta prava garantovana svakom čovjeku, da su neotuđiva, što znači da ne mogu nikome biti oduzeta po bilo kom osnovu: usled rasne, polne, vjerske, nacionalne, socijalne, političke, ekonomske, ili bilo kakve druge različitosti.

10.decembar ne smije postati dan kada se sjetimo da čovjek po rođenju i po pripadnosti ljudskom rodu posjeduje izvjesna prava koja, u zajednici sa drugim ljudima, treba da uživa. Dan ljudskih prava je svaki dan u zajednicama gdje je interes čovjeka iznad bilo kog drugog interesa. Crna Gora kao država je u stalnoj težnji da postane jedna takva zajednica, gdje će ljudska i manjinska prava biti na najvišem stepeniku njenog interesovanja. Za proteklih nekoliko godina crnogorsko društvo je učinilo velike iskorake u ukupnoj demokratizaciji i poštovanju osnovnih prava i sloboda svojih građana i na dobrom je putu da, slijedeći svoje evroatlanske integrativne ciljeve, bude u društvu onih zajednica koje imaju visok stepen uživanja tih prava.

Svim građanima Crne Gore, u svoje lično ime i ime mojih saradnika koji svakodnevnim angažovanjem doprinose boljitku u pogledu poštovanja ljudskih i manjinskih prava, želim da sljedeći 10. decembar za Crnu Goru bude još jedan korak naprijed ka punoj demokratiji i poštovanju prava svih.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?